Supremacy 1914

Ki nem halott még az I. Világháború borzalmairól? Aki nem, annak elevenítsük fel kicsit a múltat.
A háború 1914-1918-ig tartott és körülbelül 20 millió ember vesztette életét a harcokban. A kirobbantó okok, azaz a casus belli az az Osztrák-Magyar Monarchiához köthető, amikor is Ferenc Ferdinánd Szarajevóba utazott, hogy ott egy katonai hadgyakorlatot tekintsen meg, azonban Gabrilo Princip merényletet követett el ellene, amelyben életét vesztette. Az a bizonyos „puskaporos hordó” pedig ezzel fel is robbant, s egy hónappal a merénylet után Bécs hadat üzent Szerbiának. A háború közben nagyon sok vér folyt, s megismerkedhettünk az állóháború fogalmával is, amelynek egyik leghíresebbje a Verduni vérszivattyú néven híresült el, ahol 1 millió ember vére folyt el alig kevesebb, mint 1 év leforgása alatt. Láthatjuk, súlyos következményei vannak az egyes döntéseknek és ezekért vállalnunk kell a felelősséget. A Supremacy 1914 eme témájával kiemelkedik a Bigpoint stratégiai játékok kategóriájából, hiszen nem sci-fi, mesebeli történéseken alapszik, hanem megtörtént eseményt dolgoz fel. Nézzünk először egy rövid bejátszást a játékból, hogy el tudjuk képzelni, hogyan is néz ki a játék valójában.
igazi stratégiai játék az első Világháború témájában

Ahogy láthatjuk a játék nem hasonlítható össze a modernkori háborús játékokkal, de nem is erre szolgál, hiszen itt a stratégián van a hangsúly. Nem csak a hadseregnek kell parancsokat adni, melyik fronton, hány hadtesttel nyomuljon előre, hanem a logisztikát is nekünk kell menedzselni. Ezek súlyos döntések és kimenettel vannak a háború egészére is.
A játékban fontos szerepe van a fejlesztéseknek is, modernebb technológiákkal, újabb barackokkal és fegyverekkel kell felvennünk a harcot ellenségeinkkel, akik szintén napról-napra fejlesztik magukat. Különböző fajtájú hadtestek segítségével tudunk különféle harci stratégiákat véghez vinni, azonban ügyeljünk arra is, hogy a harci morálja egységeinknek megfelelő legyen. Ezt úgy tudjuk biztosítani, ha megfelelő háborús háttérbázissal rendelkezünk, azaz vannak olyan biztonságban lévő városaink, ahol elő tudjuk állítani a megfelelő mennyiségű élelmet, ruházatot, lőszereket. Láthattunk már példát rá a történelemben, hogyan estek össze hadseregek az élelem, erőforrás hiány miatt. Ne kövessük el még egyszer ugyanezeket a hibákat!
Íme egy angol nyelvű videó guide arról, hogyan vezessük országunkat, hogyan tervezzük meg az első lépéseket.

A játékra való regisztráció ingyenes és bármikor megtehetitek ennek és hasonló internetes játékok forgalmazójának, a Bigpointnak az oldalán. A magyar nyelvű változata sajnos még nem elérhető, de hála a hazai aktivitásnak, sorra készülnek el a legjobb böngészős játékok és akció játékok fordításai, megpróbálva kielégíteni a hazai igényeket. Ilyenek magyar nyelven elérhető játékok a Skyrama, Drakensang, Piratestorm, Damoria és még néhány híresebb, külföldön nagy sikernek örvendő játék.
Vezessétek hát győzelemre csapataitokat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s