FantasyRama

A FantasyRama Fantasztikuma

Lassan az év vége felé haladva, arra gondoltam, hogy vethetnénk egy rövid pillantást az erre az évre igen népszerűvé váló online játék üdvöskéjére, a tündérvilágok FarmeRama-jára, a FantasyRama-ra.
Jól bevált húzás a számítógépes világban, hogy egy előzőleg nagy sikert aratott ötletet és/vagy játékfelépítést alkalmazva előállítják szinte ugyan azt a típusú játékot, egy teljesen más köntösbe bújtatva, ami általában könnyen visszacsalja azokat, akik ugyan szerették az adott játékot, de már ráuntak, és a legjobb esetben új játékosokat csábít a virtuális világok mezejére. (Gondoljunk csak a régi csirkelövöldözős játékra, ami kijött az eredeti formában, majd később megjelent karácsonyi, űrlényes, nyári, stb… témákban.)
Véleményem szerint ugyan ez a pozitív hatás következett be a fent említett hu.bigpoint.com-os gazdálkodós, farmerkedős játéknál is. Sőt! Az eredetileg egy internetes közösségi oldalon elindult és hatalmas sikert aratott játék után, és miután megjelentek a magyarított verziók egy látványosabban kevesebb költségvetéssel készült formában, ez a játék aztán igazán kellemes meglepetést okozott számomra.

fanta

Az hagyján, hogy a játékot egy számomra kedvesebb, fantázia világba ültették át, a minőség is sokat javult – nem is egy szempontból. A grafika ténylegesen „tündéri”, sokkal szebb színvilág tárul elénk, melyek jobban is harmonizálnak egymással. A játékban szereplő karakterek jobban kidolgozottak, és nagyon szerethetőek. A zene kellemes és az egyéb hanghatások kellemesek, az egész tematika kedves és bájos, könnyen játszható, érthető és átlátható, teljes mértékben erőszakmentes, ezért nyugodtan ajánlható fiatal korosztálynak is.
A játék felépítését tekintve az alapfeladatok természetesen megmaradtak: Növényeket kell termesztenünk – színes és különleges varázsnövényeket- , és mágikus lények gazdái lehetünk. A játék menetén kedves és segítőkész tündérkék segítik utunkat.
Ami nekem külön pozitívum, hogy még is annyi újdonságot adtak a játékhoz, hogy elég nehézzé tették a felhasználó számára, hogy könnyen ráunjon. Tetszik a jutalomrendszer átdolgozása, emellett ami az én kedvencem, hogy kiléptek csak a farmerkedés oldaláról, és a játékban lehetőségünk van a térképen új területek közül választani, küldetéseket teljesíteni és felfedezni. A testvérjátékával, a skyrama.hu-val együtt, csak ajánlani tudom!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s