Roller Coaster Tycoon

Gyermekkorom egyik kedvence a stratégiai játékok közül a Roller Coaster Tycoon. Ez egy vidámpark építő számítógépes játék, melyben mi vagyunk a saját magunk által épített vidámpark igazgatója. Én személy szerint a legelső verzióval játszottam, de készült hozzá második és harmadik kiadás is. A szerző egy skót fazon, Chris Sawyer névre hallgat és több sikeres játékot tervezett élete során.

Hogyan játszunk a játékkal? Először is szereznünk kell egy telket, majd a csekély kezdőtőkéből meg kell építenünk az első játékot, mondjuk egy hullámvasutat vagy egy szellemkastélyt esetleg egy óriáskereket. Kell egy bajárat a vidámparkba, melyen keresztül fogadni tudjuk a vendégeket és egy pénztárt sem árt oda tenni, hogy legyen bevételünk, amiből fenn tartjuk álmaink vidámparkját. Kezdetben nem érdemes magas belépő árat kiszabni, mert akkor nem lesz vendég és csődbe megyünk. Nem árt szilárd burkolatot tenni a bejárattól a játékokig, hogy kényelmesen tudjanak közlekedni a szórakozásra vágyó vendégek. Többfajta útburkolat közül választhatunk, persze a választásnál pénztárcánk itt is nagy úr!

Minél több bevételünk van annál több féle játékot építhetünk, persze vannak fenntartási költségek pl. a játékok időközönként elromlanak. Ilyenkor szerelőt kell hívni, aki megcsinálja de izibe, mert a kasszánál már áll a sor és az emberkék szeretnének hullámvasutazni vagy épp akármit csinálni. Mi magunk szabjuk ki az egyes játékok árát a belépőn kívül, persze minél színvonalasabb a vidámparkunk annál több vendég van és annál magasabb árakat szabhatunk ki. Később büféket is építhetünk, meg koktél bárt is, csak aztán a sok hullámvasutazástól behánynak a barátaink az út közepére… semmi baj jön a takarítónő és eltakarít mindent persze jó pénzért J És így megy ez tovább amíg bírjuk szuflával, szóval jó kis játék ha rossz idő van odakint.

Aki szeretne valami hasonló online játékot játszani ingyen, a Rising Cities egy hasonló játék itt várost kell építeni. További ingyenes játékokat találtok a Bigpoint magyar nyelvű oldalán. Akik az akció játékokat szeretik azoknak a Seafight vagy a Darkorbit játékokat ajánlom. JÓ CSEMEGÉZÉST!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s